EL SUEÑO DE UNA NOCHE DE VERANO - Teatre infantil des de el Teatre Real


28/12/2017 a les 18:00

Concert familiar amb música de Mendelssohn i text de Shakespeare

VERSIÓ DIGITAL junt amb el TEATRE REAL presenta EL REAL JUNIOR, un programa que apropa als joves i xiquets alguns dels títols que han marcat la història de l’Òpera amb produccions brillants i divertides per a que puguen descobrir la música i conrear l’amor per l’òpera i la cultura en general.

Amb un marcat tint educatiu, els continguts seran projectats a la gran pantalla acompanyats per guies didàctiques que aprofundeixen en temes d’interès curricular.

La músia d’aquest concert, que va composar Mendelssohn fa tres segles), ens transporta a la nit en la que les fades es reuneixen. Lloc i hora de la cita? El roure més antic del bosc, a mitja nit. Tot pot anar be si no apareix el follet que torne les coses del reves. Aquesta famosa obra de teatre va ser escrita per Shakespeare  i està repleta de fantasies que apareixen en somnis.

En aquest conte s’uneixen vàries arts, com els seus autors van voler, però en aquest cas serà el conte (narrat i breu), la música (la original, amb cors i solistes) i les il·lustracions (amb projeccions que es faran sobre els dibuixos de Mónica Carretero) els que ens faran aconseguir moments encisadors al teatre.

Mendelssohn va inventar una música original i impactant que va passar a interpretar-se en recitals de música.

TRAILER

RIGOLETTO en directe des de Royal Opera House / RIGOLETTO life from Royal Opera House


16/01/2018 a les 20:15

Òpera en tres actes / Three acts opera

L’ACLAMADA PRODUCCIÓ DE DAVID MCVICAR DE LA POTENT I TRÀGICA ÒPERA DE VERDI.

La corrupció de la innocència es situa al centre de la potent tragèdia de Verdi en aquesta producció de David McVicar per a Royal Opera House.

La producció remarca la crueltat al cor d’una família de la cort de Mantua. Cortesans ricament vestits participen en orgies i festivitats al son de les dances de Verdi. Entre els molts números musicals de l’òpera es troben la conegudíssima “La donna è Mobile”, en la que fa gala del seu despreci per les dones; els exquisits duets amb Rigoletto i el duc, i l’extraordinari quartet de l’acte III.

Giuseppe Verdi va escriure en 1855 que Rigoletto era la seua “millor òpera”. Va haver de fer front a la censura oficial per a poder presentar-la, però el seu enorme èxit va reafirmar la figura de Verdi.

The acclaimed production of DAVID MCVICAR of the powerful and tragic Verdi’s opera.

THE ACCLAIMED PRODUCTION OF DAVID MCVICAR OF THE POWERFUL AND TRAGIC VERDI’S OPERA.

The corruption of innocence is at the heart of Verdi’s potent tragedy in David McVicar’s production for The Royal Opera.

David McVicar’s production highlights the cruelty at the heart of the court of Mantua. Richly dressed courtiers engage in orgies and revelries to Verdi’s heady, spirited dances. The opera’s many musical highlights include the ebullient ‘La donna č mobile’, in which the Duke boasts of his disregard for women; Gilda’s exquisite, plangent duets with Rigoletto and the Duke; and the gorgeous Act III quartet

Giuseppe Verdi wrote in 1855 that Rigoletto was his ‘best opera’. He had had to overcome state censorship to stage it but he was vindicated by the premiere’s huge success in 1851.


TRAILER